Uw fietsaccu resetten?
Is uw accu kapot? Dan kunt u verschillende opties proberen om de accu weer aan de praat te krijgen.
Stap 1: Laat uw accu eerst helemaal leeglopen voordat u de accu weer volledig oplaadt.
Stap 2: Leg uw fietsaccu binnen in de huiskamer i.p.v. in de (te) koude schuur, en probeer of u nu wel de accu volledig kan opladen. Heeft u beide stappen geprobeerd maar zonder succes, dan kunt u uw accu d.m.v. het reset-knopje resetten.
Dit is mogelijk bij sommige fietsaccu’s, wij leggen hieronder de verschillende merken uit:

Gazelle fietsaccu:
U kunt zelf uw Gazelle accu resetten: op de achterkant van de accu zit een reset-knopje, houd dit knopje enkele seconden ingedrukt totdat er een lampje gaat knipperen. Het reset-knopje bij de Gazelle Innergy accu zit verwerkt in het achterlicht. In veel gevallen gaat het display weer aan en is het resetten gelukt. Laadt hierna uw accu volledig op.

Flyer fietsaccu:
Het resetten van deze fietsaccu gaat als volgt. Haal uw fietsaccu uit de fiets en plaats de accu op de lader. Start het laadproces, zodra de accu is volgeladen haalt u de accu van de oplader. Nu kunt u starten met het resetten. Druk de kleine indicator knop in en houdt deze knop gedurende 20 tot 30 seconden ingedrukt. De lampjes op het display gaan uit, plaats, met de indicator knop nog ingedrukt, de accu terug op de oplader. Nu gaat de accu verder met opladen en mag u de indicator knop loslaten. Laad uw accu volledig op, uw fietsaccu is nu gereset.

Bosch fietsaccu:
Het reset knopje zit naast de led indicator op de accu. Houd deze knop gedurende 20 tot 30 seconden ingedrukt om de accu te resetten. De accu wordt volledig gereset. Hierna laadt u de accu weer helemaal op tot deze volgeladen is. Bij deze accu geldt: volgeladen zodra de led lampjes op de accu uitgaan. Uw fietsaccu is nu gereset.

Giant Twist fietsaccu:
Valt het kilometer bereik tegen? Fietst u de accu leeg totdat de ondersteuning wegvalt? Helaas kan deze accu niet gereset worden. Wel kunnen we u aanbieden om de accu te onderzoeken ( op capaciteit, kosten €25,- ) of bieden we verschillende revisie mogelijkheden aan.

BionX fietsaccu:
Onder dit aandrijfsysteem vallen o.a. de Trek accu’s. Er zijn ook Trek accu’s welke aangedreven worden door het Bosch aandrijfsysteem, kijkt u dan onder het kopje Bosch fietsaccu, hierboven vermeld.
Zorg voor een volledig opgeladen fietsaccu. Zet uw fiets aan. Houdt de knop op het display gedurende 20-30 seconden ingedrukt. Hierna zal de voorlamp en het achterlicht snel na elkaar gaan knipperen. Dit houdt in dat de reset geslaagd en afgerond is.

Trek fietsaccu met BionX aandrijfsysteem programmeren:
Wij kunnen de Trek fietsaccu's met het aandrijfsysteem van BionX upgraden naar de laatste versie. Na revisie voeren wij een gratis soft ware update uit. Dit houdt in dat na revisie het display overeenkomt met de juiste capaciteit. Hierdoor is het probleem dat het display snel aangeeft dat de accu bijna leeg is verholpen.

Phylion type Wall-E 2- en 5 polig
Deze accu kan uit zijn sleep modus worden gehaald door tegelijkertijd het led indicatieknopje ingedrukt te houden en de accu op de lader aan te sluiten.

Het resetten van uw accu is niet gelukt, wat nu?
Als u heeft geprobeerd om uw accu te resetten, maar dit is zonder resultaat, dan is het vrijwel zeker dat uw accu kapot of versleten  is. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals het te vaak opladen, de leeftijd van de accu etc. In dit geval kunt u de accu door ons na laten kijken of reviseren. Revisie van uw e-bike accu is vaak goedkoper en er is de mogelijkheid de capaciteit te verhogen.